Szabadíts meg! Gyógyító és szabadító imák

Kiadó: Ihtys Kiadó
Műfajok: imakönyv, teológia, lelkiség
Szerzők:
Oldalak: 191 oldalak
Címkék: imakönyv, lelkiség, démonológia, katolikus

Gyakran ​kérnek meg, hogy ajánljak olyan szabadító imákat (a gonosz, ördögi befolyások, betegségek vagy szenvedések ellen), amelyek mindenki, papok és világiak számára elérhetők, illetve amelyekhez nincs szükség valamiféle jóváhagyásra.

Mindenekelőtt szeretném kijelenteni, természetesen, a szentségek és Isten Igéje bizonnyal hatásosabbak a mi személyes imáinknál. Ezenkívül emlékezzünk rá, hogy amikor az Úrhoz fordulunk, a legfontosabb és az Evangélium által leginkább hangsúlyozott erény mindig a hit marad.

A gyakorlat kézzelfoghatóvá tette számomra, hogy az Úr szabadító jelenléte befogadásának fontossági és hatásbeli sorrendje a következő:

1. A szentgyónás. Ez az a szentség, amely közvetlenül a lelkeknek a sátán karjaiból való kiszabadítására irányul; magába foglalja a szívbéli megbocsátást: „bocsásd meg a mi vétkeinket, miképpen mi is…”.
2. A szentmise.
3. A szentáldozás.
4. A szentségimádás.
5. A bibliai és a liturgikus imádságok: a Szentírás zsoltárai és énekei, a Hitvallás, a Dicsőség, a Szent vagy…
6. A rózsafüzér és a közös hagyomány által leginkább javallott imádságok.

Az itt javasolt imádságok hatékonysága csak ezen általános fogalmak fényében értékelhető helyesen és a maga helyén, ugyanis nem automatikus vagy mágikus okokra vezethető vissza, hanem arra a hitre, amellyel alázattal fordulunk az Atyához, a Szent Szűzhöz, az angyalokhoz és a szentekhez.

Don Gabriele Amorth

Vélemények

A kötelező mezőket * jelöli. Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.